Hiljaisuuden päivänä valmistuivat hitauden ylistys -sukat.

1971567.jpg

Malli Knittyn Reptilian Lace -sukat
Lanka Sisu Fantasy väri 1093 (80 % villaa, 20 % polyamidia) 160 m / 50 g
Menekki noin 80 g
Puikot 2,25 mm Knitpicksit
Helmet Kirkkaita aasialaisia hopeasisustaisia lasihelmiä, koko 6/0

Kaikkea hidasta on taas meneillään. Iso villatakki miehelle, isoäidinneliöpeitto, iso pitsihuivi, eikä juurikaan sukkia. Ja sitten kun aloin halajamaan jotain nopeasti valmistuvaa, tartuin tällaiseen ohjeeseen.  Ei näissä mitään vaikeaa tai mystistä ole, mutta kovasti palmikointia, joka ei ole kaikkein mukavinta hommaa kohtuullisen löyhäkierteisellä Sisulla. Kerran putosi silmukka helmirivin vierestä ja hurahti kahden sentin päähän, mikä tiesi puolen tunnin purkusessiota, silmukka kerrallaan. Selvitinpä vain kaikki hankaluudet ja sukat valmistuivat alle viikossa! Puuh!

Sisun ostin viime kesänä Tromssasta, ja kuvittelin sen olevan pätkävärjätty. Kaivelinkin juuri siitä syystä esiin tuon liskosukkaohjeen, sillä ensin kokeilemani malli ei ollutkaan oikein hyvä kun värinvaihdot ovat noin selviä. Luulenpa että tämän langan on tarkoitus olla itseraidoittuva. Reptilian lace -sukissa on 66 silmukkaa, mikä on melko paljon Sisun paksuiselle langalle, ja värit alkoivat kasaantua. Olen kuitenkin sitä mieltä, että ne kasaantuvat jotenkin liskomaisesti evätkä ollenkaa häiritsevästi. Kantapään kavennustenja kärkikavennusten ajan lanka raidoittui ihan nätisti. 66 silmukkaa ei näemmä sopinut tämän langan optimisilmukkamääräalueeseen.

Muutakin ajanvietettä on ollut runsaasti tarjolla näihin aikoihin. Puolukanpoimintaa, mehunkeittoa ja punajuurien säilöntää.

1971584.jpg

Koska oma kasvimaa ei tuottanut kuin kourallisen punajuuria, kävin läheisestä maatilamyymälästä ostamassa reilut viisi kiloa luomupunajuuria. Mukaan tarttui myös muutama kilo sipuleita, vähän tomaatteja ja porkkanoita ja pari kaalia, kaikki luomua. Eilisiltana keittelin kolmen kilon satsin punajuuria ja säilöin ne. Koska oli leivinuunin lämmityspäivä, tein myös makaronilaatikon, leivoin hiivaleivän ja tein omenapaistoksen ja ruispuolukkapuuron, ja kylläpä olikin mukava sitten masu pullollaan istua sulattelemaan herkkuja ja  viimeistelemään nuo hitaasti etenevät sukat.