Hieman tummasävyiset sukat tuottivat yllätyksen kun pääsin ensi kertaa katsomaan niitä päivänvalossa. Vihreän liukuvärjätyn langan tummissa osissa on myös sinistä.

Malli 60 s, raidat 3/3, ranskalainen kantapää, nauhakavennus, koko 38.
Lanka Austermann Step (musta), Regia Hand-dye-effect (vihreä)
Menekki 75 g yhteensä
Puikot KnitPicks 2,25 mm

Vaikka täältä Sukkalandiasta nykyään harvoin kuuluu mitään, puikot kilkkavat silti entiseen malliin. Jos mitään tähdellistä ei ole tekeillä, on työlistalla aina niin tarpeellisia ja ihania raitasukkia.

Malli 60 s, raidat 3/3, ranskalainen kantapää, nauhakavennus, koko 38.
Lanka Austermann Step (musta), Regia Hand-dye-effect (vihreä)
Menekki 75 g yhteensä
Puikot KnitPicks 2,25 mm

Kahdesta sadan gramman kerästä saa reilusti kaksi paria sukkia, jopa kolme jos vaihtaa välillä pohjaväriä ja tekee hieman lyhyemmät varret. Minun sukissani näyttää olevan nykyisellään taas entistä pidemmät varret, vaikuttaneeko asiaan lama, joka kuulemma pidentää myös hameenhelmoja. No tuskin, mutta ehkä se vaikuttaa että nämä eivät ole mitään kiireistä ja tavoitteellista neulontaa, joten saatan ensimmäistä sukkaa neuloessani unohtua toistamaan raitaa raidan perään ja teen sitten toisen sukan samanmittaiseksi ja toivon että lanka riittää.

Tässä tapauksessa toistin samanmittaisen varren kolme kertaa, koska en aloittaessani vielä tiennyt mikä sukka tulee olemaan minkäkin pari. Hieman harmittavasti yksi sukka on tummempi kuin muut, mutta sillä asialla lienee merkitystä vain sillä hetkellä kun sukkapari paljastuu lahjapaketista, ensisilmäys kertoo ovatko sukat yhteensopiva pari.

Toisen parin jätän itselleni, ja se pari luonnollisesti sisältää tuon muita tummemman sukan. Sukan varret ovat useimmiten piilossa housunlahkeen sisällä, joten varsien yhteensopivuudella ei ole niin väliä.

Pimeä syksy on vaikeuttanut töiden kuvaamista, sillä olen luopunut auton käytöstä työmatkoilla mikä tarkoittaa sitä että yhä harvemmin piipahdan lounastauolla kotona. Vietän yleensä arkisin kaiken valoisan ajan työpaikalla neljän seinän sisällä, joten kuvaamaan on vaikea päästä muulloin kuin viikonloppuisin. Viikoloputkin ovat olleet viime aikoina erityisen kiireisiä, ja muisti alkaakin tehdä jo tepposiaan kun en voi käydä tarkistamassa täältä tekemiäni töitä.

Nyt on kuitenkin hyvä tilaisuus kaivella kaikki dokumentoimattomat sukkaparit esiin, sillä ensi viikko kuluu viettäen työttömän arkea. Ensimmäinen joulukuun kahdesta lomautusviikosta alkaa. Toinen sattuu mukavasti joulun ja uudenvuoden väliin, minkä yleensä muutenkin olen pitänyt vapaana. Nyt saan sijoittaa työajanlyhennysvapaat johonkin muuhun ajankohtaan. Vielä kun saisi aurinkoa tai lunta, tai molempia.