1003041.jpg

Malli Kurzeme Alsunga 11d Lisbeth Upitisin kirjasta Latvian mittens
Lanka Drops Alpaca (musta ja punainen) ja Sandnes Alpakka (valkoinen)
Menekki Yhteensä 95 g, josta mustan osuus lähes 50 g
Puikot 2,25 mm bambusukkikset

Nähtyään lapaskirjani Neiti 12 v kysyi saisiko uudet lapaset siitä. Hövelisti lupasin että katso vain malli sieltä, kyllä mamma sellaiset sulle tekee. Ei sitten ollut malli ihan vaatimattomimmasta päästä mutta niin vain selvisin siitä. Tänä aamuna neiti laittoi uudet lapaset käteen kouluun lähtiessä.

Mallikuviossa on 50 silmukkaa poikkisuuntaan ja lapasessa kaksi mallikertaa, mikä tekee yhteensä 100 silmukkaa per lapanen. Silmukka silloin, toinen tällöin ja hupsista vaan, lapaset valmistuivat viidessä päivässä. Olisin huoletta saanut käyttää kaksimillisiä puikkoja, sillä lapasista tuli hieman väljät. Neiti 12 v sovitti lapasia alkumetreillä ja hyväksyi väljyyden, joten säästyin purkamiselta ja uudelta aloitukselta. Varren kuvioille ei nimittäin ole kaaviota kirjassa, vain tuolle punamustalle. Ensimmäistä lapasta varten en malttanut tehdä ruutukaaviota, vaan tavasin mallin suoraan kuvasta enkä todellakaan suoriutunutut urakasta ilman virheitä. Toiseen lapaseen tein sitten kaavion, joka nopeutti neulomista huomattavasti. Suosittelin neitiä tekemään paljon lumipalloja talvella että lapaset hieman tiivistyvät.

Takki ei suinkaan tyhjentynyt tästä työstä, vaan nyt on puikoilla ihan suuruudenhullu yritys: kolmella värillä neulotut latvialaiset, silloin tällöin pelissä on neljä väriä yhtä aikaa. Kolmella värillä neulominen tarkoittaa sitä että neulotaan ensin yksi kerros ja sitten selvitetään kerät. Tällä vauhdilla en saa pukinkonttia edes puolilleen, joten komensin itseni seuraavaksi neulomaan joko sukat tai kaksiväriset lapaset. Saa nähdä tottelenko.