Ankeuttajien jälkeen otin siis "iloisenvärisen" sukkalangan esiin... näistä sukista ei meinannut saada kunnollista kuvaa kirkkaassa aamusäässä. Tämäkin otos on kirkastettu vippaskonstein. Päällimmäinen sukka on pingotettu hieman poskelleen, jotta keskellä jalkapöytää oleva kuvio pääsisi esille.

1333467.jpg

Malli Friday Harbor kirjasta Knitting on the road
Lanka Shibui Sock, 100 % Superwash merino (175 m / 50 g), väri 229 mulberry
Menekki 68 g
Puikot 2,75 mm bambusukkikset

Langan raidoitus hurmasi minut nettikaupan sivulla, mutta oikeasti kerästä ei näe miten pitkiä pätkiä kutakin väriä on. Aloitin tästä langasta jotain sukkamallia jossa oli yli 70 silmukkaa enkä tykännyt jäljestä laisinkaan. Raidat olivat liian säännölliset ja erottuvat. Lisäksi tiukkakierteinen kaksisäikeinen rakenne antaa oman karhean leimansa neulepintaan, ja tunsin jo pienen harmistuksen nousevan sisuksistani kun neljäntenä kokeiluna aloitin näitä 50 silmukalla neulottavia sukkia. Vasta näissä sain raidoituksen mieleisekseni ja pääsin nautiskelemaan kauniin langan eri sävyistä. Kivat sukat niistä sitten tulikin!

Yhden pätkän lankaa hylkäsin näistä sukista, sen joka oli neulottu jo kolme kertaa eikä neljännellä kerralla olisi ehkä enää sopinut koskemattoman langan rinnalle. Hankin samalla kertaa myös toista väriä, ja sille ajattelin myös löytää mallin jossa on vähän silmukoita.

Ensi viikolla olen talvilomalla, ja ohjelmassa on kotona laiskottelun lisäksi neulomista, töiden viimeistelyä, valokuvausta ja shoppailua.