Serkkupoika 11 v sai pääkallopipon lisäksi kaksi näistä sukista.

315782.jpg

Malli Lichen Ribbed Sock Nancy Bushin kirjasta Knitting Vintage Socks
Lanka Gjestal Silja
Menekki Vähän alle 50 g per sukka
Puikot 2½ mm Clover bambu

Tämä lanka päätyi minulle syystä että näiden sukkien neulominen meni hieman pipariksi langassa ollee vian vuoksi. Lähestyin langan valmistajaa kirjeellä ja sain vaivan palkaksi neljä kerää Siljaa, tosin eri värisenä kuin alun perin ostamani.

Kuvassa sukat ovat neulomisjärjestyksessä vasemmalta oikealle. Näiden sukkien neulominen alkoi tutulla tavalla: "Ihanaa lankaa, ihanaa lankaa..." kunnes aloin toisen sukan neulomisen. Jostain syystä sukasta alkoi tulla ihan eri näköinen kuin ensimmäisestä. En murehtinut asiaa enempää, koska minulla oli tuota lankaa vielä kaksi nykäisemätöntä kerää. Huokailin vain, sillä aikaa neulomiseen ei olisi ollut joulukiireiden vuoksi ihan normaalia määrää. Huokailin vielä monta muutakin kertaa, sillä loppujen lopuksi jouduin neulomaan kaikki kerät samanlaisiksi sukiksi saadakseni yhden lahjaksi kelpaavan sukkaparin.

Pakettiin päätyivät toinen ja neljäs sukka, jotka mielestäni muistuttivat toisiaan eniten tästä joukosta. Loput otan omaan käyttöön.

Ja Siljaa en ehkä enää osta. Enkä Naganoa. Mainittakoon että Nagano on ihan samaan lankaa sillä erolla, että se on puhdasta villaa. Siljassa on 20 % polyamidia. Mutta samassa väripadassa ovat uineet, ja nimenomaan väriin en nyt ole tyytyväinen.

Harmi, sillä lanka noin periaatteessa on lähellä täydellistä. Mutta että neljä erilaista sukkaa...

Systeri sai vihdoin nämä mittatilaussukat.

136199.jpg