Kunnon slipooveria ei minulla ole tähän mennessä ollut lukuunottamatta kaupasta ostettua puuvillaneuleista, jossa on mielestäni liian pieni kaula-aukko. Tässä sitä on ihan riittävästi.

2023139.jpg

Malli Gilmore vest, koko L
Lanka Novita Wool, 100 % villa, 135 m = 50 g
Menekki lähes 250 g
Puikot 3½ ja 4 mm pyöröpuikot

En oikein tarkkaan jaksanut laskea neuletiheyttäni, kun havaitsin sen olevan suunnilleen oikea. Enimmäkseen se heitti pituussuunnassa, tarkemmin sanottuna helmassa. Se neulotaan kerrosten mukaan, ja siitä tuli pari tuumaa pidempi kuin ohjeessa. Eipä se sinänsä haittaa, sillä en ole erityisen ihastunut napavaatteisiin. Ympärysmitta on sen verran väljä, että se vähän pussittaa, eli heittoa oli siis leveyssuunnassakin. Olisin näemmä mahtunut pienempäänkin kokoon.

Novitan mustat villalangat ovat jotenkin erilaisia kuin muut langat. Ne ovat kiiltäviä ja narskuvia eivätkä yhtään ylellisen tuntuisia. Tämäkin Wool tuntui aivan samalta kuin musta 7 veljestä, vaikka on puhdasta villaa. Käytössä ne ovat ihan hyvän tuntuisia, mutta eivät silti vedä vertoja muille väreille.

2023158.jpg

Töissä on tänään "luokkakuvauspäivä", otetaan pärstäkuvat intranetiä varten. Varmistin ensin että slipari on riittävän kuvauksellinen laitettavaksi töihin päälle. On se.