Lähes kolmekymmentä vuotta vanhat pussilangat vähenivät villapaidan verran.

Thermal_0942b

Malli Thermal, Knitty Winter 2006
Lanka Ohut Pirkkalanka
Menekki 350 g
Napit Puiset, joskus jostain ostetut
Puikot 2,5 mm resoreissa, 3 mm muualla
Muutos ohjeeseen Neuloin kaula-aukon resorin korkeammaksi ja lisäsin yhden napin

Thermalin malli on ollut takaraivossani ja pöytälaatikossani jo pitkään, mutta ei aivan yhtä pitkään kuin tuo lanka. Yhtäkkiä keksinkin sitten että tuo iänikuinen pussilanka ei olekaan enää ruman ja pliisun väristä. Paita neuloutui suhteellisen nopeasti, mutta pientä takapakkia tuli etukappaleen olkien kanssa kun toista hihaa istuttaessani huomasin että olat olivat eri näköiset. Purkamaan siis, tuttua hommaa... onneksi tuo olkaosa on niin kapoinen ettei siihen kauan aikaa tuhraannu.

Kaula-aukon resoriin lisäsin kerroksia, koska aukosta näytti tulevan suurensuuri. Samalla sain ratkaistua myös toisen probleeman: mielestäni halkion napit asettuivat hassusti reunan suhteen. Neuloin siis resoria niin paljon lisää että sain lisättyä kolmannen napin, joka asettui nätimmin reunaan nähden kuin kaksinappisessa versiossa.

Thermal_0946b

Thermalin ohjeessa nevottiin valitsemaan koko pienensorttiseksi jotta paidasta tulee riittävän vartalonmyötäinen. Se asia meni minulta kyllä pieleen, voisin sanoa että paita on suorastaan liian iso. Kuvaajana toimi kuopukseni, Neiti 15 v, joka tänä syksynä aloitti kuva- ja mediataiteen opinnot. Mamman neulekuvaukset ovat hyvää lisäharjoitusta. Ainakin mamman mielestä.

Calvadosomenahillot

Sadonkorjuuhommatkin ovat edistyneet. Nyt oli vuorossa calvados-omenahillo, jota teen suunnilleen joka toinen vuosi. Sitä käytän hieman eri tavalla kuin perinteistä hilloa. Se on oikein oivallista joulutortuissa, silloin kun joulu on jo mennyt mutta torttutaikinaa on vielä jäljellä.

Omenapiirakka_0957b

Syksyllä hillo on parhaillaan omenapiirakassa, johon laitetaan sekä hilloa että omenaviipaleita. Tamän piirakan reunat ovat hieman vaihtelevan väriset, mikä johtuu siitä että unohdin kääntää sitä paistamisen aikana. Puu-uuni ei tee aivan yhtä tasaista jälkeä kuin sähköuuni. Tapanani on paistaa puu-uunissa kaikki mahdollinen silloin kun sitä lämmitetään, siellä kyllä valmistuvat niin kakkupohjat kuin pullat ja leivätkin, puuroista puhumattakaan. Täma piirakka valmistui reilu tunti sitten ja sen tuoksu on huumaava, mutta maistiaisia ei ole luvassa. Piirakka lähtee tuliaiskassissa kohti etelää, sillä olen menossa poikani perheeseen vierailulle pariksi päiväksi.