Ainakin puolitoista vuotta ja lukemattoman määrän purku- ja neulontaistuntoja vaati tämä viehättävä huivi.

Nuolitanssi Silvia 004b

Malli Mielityn Nuolitanssi
Lanka Wetterhoff Silvia
Menekki 85 g
Puikot 3 mm Addi pitsipyörö

Tämän huivin laskin tosiaan useamman kerran käsistäni ihan tositarkoituksella, sen verran kinkkisesti alkoi kaavion tavaus. Juuri kun olin pääsemässä siihen jumalaiseen flow-tilaan neulonnassa, pyörähti kaavio loppuun ja samalla nyrjähtivät aivot. Sittemmin pääsin useasti siirtymään kaavion alkuun ilman komplikaatioita, joten tuskin ohjeessa virheitä on, mutta viimeiset mallikerrat näyttivät taas minulle taivaan merkit! Veikkaan että vaikeus oli korvieni välissä, ehkäpä ei keskittymiskykyni ole aina ollut parhaimmillaan tätä tehdessä.

Olen kuitenkin kärsivällinen purkaja (silmukka kerrallaan tietenkin, kun kyseessä on pitsi), ja melko näppärästi korjaan jälkikäteen liian isot reiät umpeen. Ehkäpä suuren vaivannäön jälkeen saan tästä erityisen rakkaan asusteen.

Nuolitanssi Silvia 001b

Huivia ei ole pingotettu, sillä kesän rippijuhlasiivouksen yhteydessä pingotusalustani on piilotettu niin hyvin, ettei sitä nyt talvella löytynytkään. No, ehkäpä se joskus jostakin pullahtaa esiin. Koska olin jo liottanut huivin ennen kuin aloin etsiä alustaa, tyydyin vain levittämään huivin sohvan selkänojalle. Siinä se kuivuikin oikeastaan ihan riittävän piukeaksi, joten suurempia paineita pingotusalustan löytymiselle ei taas ole... ai niin, ensimmäinen Revontulihuivini on muuten jo puolessa välissä...