Kuukauden koulutusrupeama alkaa olla lopuillaan. Viimeisen kahden päivän vuoksi en viitsinyt lähteä ajamaan 700 kilometrin reissua, joten jäin tänne maailmalle kyläilemään viikonlopuksi.

Kidsilkkikietsu 262b

Malli Austermannin Surplus Jacket, koko medium
Lanka Austermann Kid Silk (75 % mohairia, 20 % silkkiä, mitähän lie se viimeinen 5 %?)
Menekki 146 g, mikä vaati hitusen yli 6 kerää
Puikot 3,5 ja 4 mm KnitPro pyöröpuikko

Reissuneuleenani on ollut Andran blogista bongaamani mohairkietaisujakku. Väri oli minulle luonnollinen valinta, ja työhön pääsin heti kun olin löytänyt lankaa. Tämä tapahtui usean vesiperän vetämisen jälkeen Heinissä toisella reissuviikollani. Heini sattuu mukavasti koulumatkani varrelle.

Reissutyönä tuo pitkä liehuke ei ole ihan ideaali, sillä se vie kohtuullisen paljon tilaa ja helposti sähköistyvänä kerää kaikenlaista karvaa ja tikkua mukaansa. Mohairiksi tämä Aurstermann Kid Silk on kuitenkin ihan kelvollista. Langasta irtosi karvoja vain purkaessa ja vain pieni värjäytymä jäi yhdestä kerästä sormiini.

Ohjeeseen en ollut kovin tyytyväinen, sillä siinä oli tilaa säästetty ihan saksalaisella tehokkuudella, ja laskutoimituksia sain tehdä taas enemmän kuin tarpeeksi. Englanninkieli ei tässä ollut se ongelma vaan tuo "tee toinen puoli kappaleesta peilikuvaksi".

Kidsilkkikietsu 265b

Pääsin sovittamaan liehuketta jo melko varhaisessa vaiheessa ja kerkesin hieman tympääntyäkin koko tekeleeseen hämärässä majoituspaikassani, missä ei ollut aina ihan itsestäänselvää kumpi puoli on oikea ja kumpi nurja. Tunnelmaa ei nostanut myöskään se että ohjeen antama arvio tarvittavista keristä ei ihan riittänyt. Sovittaessani kietaisujakkua ennen hihojen aloittamista aloin päästä selville siitä miten tuo jakku kääritään kiinni. Eikä se sitten oikein tuntunut minun vaatteeltani. Onneksi minulla on sisko joka rakastaa kietaisuvaatteita, joten jakku jäikin sitten tänne maailmalle eikä täytä minun entisestään turvonneita kaappejani.