Vuoden 2008 viimeinen sukkapari putkahti puikoilta joulun ja uudenvuoden välillä.

2197500.jpg

Malli Tropicana (Magknits)
Lanka ShibuiKnits Sock
Menekki 86 g
Puikot 2,5 mm KnitPicksit

Jo kertaalleen kokeilemani malli Tropicana tuntui aluksi sopivan Shibuin raidoitukseen. Olen aiemminkin taistellut noiden raitojen kanssa ja sama homma oli taas edessä. Parin kokeilun jälkeen muistin Tropicanan. Sen vaihteleva silmukkamäärä sotkee sopivasti raitoja niin ettei kasautumista synny. Kunnes ohitetaan kantapää, ja aletaan neuloa sileää jalkapohjaa. Raidat jämähtävät ihan paikalleen ja alkavat muodostaa yksivärisiä alueita.

En sitten jaksanut enää taistella tämän langan kanssa ollenkaan. Varsi on juuri sellaista kuin haluan, mutta jalkaterä ihan kauhea. Hyvää näissä sukissa on se että mallineule on niin paksua että sukat ovat varmasti lämpimät. Kaikilta muilta osin on siis kyseessä ihan herkkulanka, raidoitus ei vain toimi minun puikoillani. Saattoi olla viimeiset kerät ShibuiKnits Sockia, mutta Tropicanaan varmasti palaan vielä joskus.

En löytänyt Tropicanan ohjetta enää netistä, joten linkkiä en voi tarjota. Minulla on se printattuna melkein kolmen vuoden takaa. Joitakin Magknitsin ohjeita löytyy Knotions magazinesta, muun muassa Kaibashira, jonka kanssa olen taistellut ainakin yhtä paljon kuin ShibuiKnits Sockin kanssa, löytämättä lankaa joka siihen sopii. Siihenkin haluan vielä panostaa. Jos ei mikään muu auta, niin sitten vaikka yksivärisenä!