Ihan uutta menetelmää tuli taas kokeiltua.

Malli 72 s, ranskalainen kantapää, nauhakavennus, koko 45.
Lanka Novita Tico tico (ruskearaidallinen), Opal Uni (ruskea), Drops Fabel (ruskea)
Menekki Yhteensä 86 g
Puikot 2,25 mm pyöröpuikko
 
Päällisin puolinhan nuo ovat ihan tavalliset raitasukat. Erikoista niissä on se että ne on neulottu yhtäaikaa samalla pyöröpuikolla, joka taisi olla jopa 150 cm pitkä. Alkuun pääsin yllättävän helposti, mutta sitten tulikin tenkkapoo kun piti ruveta raidoittamaan. Raitojen vaihtumiskohdan halusin taakse, jottei ole vaaraa että se pyörähtää jossain välissä jalan ulkosyrjälle. Raitojen vaihtumiskohta täytyy tietysti laittaa puikkojen kääntöpaikkaan.
  
 
 
No se hankaluus olikin sitten siinä että kantapää onkin syytä neuloa neuleen suoralla osuudella, ja raitojen vaihtumiskohdan pitäisi olla siinä kantapään keskellä. Hieman täytyi sovitella lisää puikkoja työhön ja kääntää koko systeemi syrjälleen kantapäiden tekemisen ajaksi. Ihan kivastihan se sitten sujui lopulta.
 
Lankapolitiikkani oli taas sellainen että käytössä oli täysi kerä Tico ticoa, vajaa kerä Opal Unia ja täysi kerä Fabelia. Tico ticot on mielestäni syytä laimentaa jollain yksivärisellä langalla, ja niinpä ajattelin käyttää tähän tehtävään pieniä langanloppuja, kun oli mahdollista neuloa kerän molemmista päistä. Mikä ei kyllä ole ihan paras idea uutta menetelmää kokeillessa. Kuten ei ylipäätänsä raidoittaminen ole. Mutta niinpä niistä vain sukat tuli, eikä yhtään hassumman näköisetkään.
  
  
Sukanneulonnan nopeusennätyksiä en näillä kyllä lyönyt, mutta lopputulokseen olen oikein tyytyväinen. Kuten myös isokenkäinen avustajani.