Tytön villatakki valmistui juuri ennen viikonloppureissua.

Malli Novita Kevät 2006 Extra, Mikon vetoketjujakku, koko 150
Lanka Novita 7 veljestä
Menekki n. 500 g
Puikot 3½ ja 4 mm

Aina sukkia lahjaksi saava tylleröinen tunnusti kerran toivoneensa aina villatakkia lahjaksi. Selitin hänelle, että villatakin tekeminen yllätyksenä on melko vaikeaa ja mallikaan ei välttämättä tule mieleinen, ja niinpä sovimme sitten että villatakki tehdään ihan tilaustyönä. Selailimme yhdessä pinon Novitan lehtiä ja päädyimme tähän vetokejulliseen ribbitakkiin.

Neulominen kesti viikon verran eikä stressannut laisinkaan. Kappaleet ovat hyvin suunniteltuja, joten niinden yhteen ompelukaan ei vaatinut liikaa ponnistelua. Vetoketjun kanssa vähän hölmöilin, sillä en hoksannut ostaa oikean väristä ompelulankaa ja sitten vielä aloin tikata sitä hiukan liian näkyvällä ompeleella kiinni. Onneksi olin harsinut ketjun kiinni riittävän hyvin, joten tunnin purkamissession jälkeen pääsin heti ompelemaan sitä kiinni ihan normaalilla ompeleella.

Tässä mallissa on vetoketjulle myös alavarat, jotka saavat vaatteen tuntumaan todella huolitellulta, kun vetoketjun reuna ei näy eikä hankaa kaulaa. 150-senttinen takki on 146-senttiselle neidille hieman väljä ja pitkä hihoiltaan, mutta aika hoitanee tuon vian todella pian.

Viikonloppureissumme alkajaisiki rypläsimme Oulun Edenissä.  Typykkä ja hänen mukana ollut kaverinsa polskivat lähes neljä tuntia kylpylässä. Me aikuiset kävimme 8 km juoksulenkillä Nallikarin mukavilla reiteillä hellesäässä ennen altaisiin pulahtamista. Illan kruunasivat hyvä ateria jälkiruokineen ja yökävely rannalla auringon laskiessa. 

Matka jatkui aamulla kohti Haaparantaa, missä shoppailimme koko päivän. Paluumatkalla teimme vielä yhden yöpysähdyksen. Ajatella, meiltä on Haaparannan Ikeaan täsmälleen yhtä pitkä matka kuin Vantaalle, mutta matka taittuu pohjoiseen päin nopeammin kuin etelään. Jostain syystä.