643541.jpg

Malli Traveler's Stockings Nancy Bushin kirjasta Knitting on the road
Lanka Marks & Kattens Stroempe & Jumpergarn
Menekki 79 g
Puikot 2½ mm bambusukkikset

Oikein kaunis malli, joka ehkä paremmin olisi päässyt oikeuksiinsa neulottuna samantyyppisestä langasta kuin kirjassa. Raitoja tuo malli ei välttämättä kaipaa, mutta karvattomampi langan pinta olisi tuonut sileällä pohjalla olevia "traveling stitchejä" paremmin esiin. Toki tämä lanka on vähemmän pörröistä kuin Regia. Eri väreissäkin on eroja. Sinisessä ja ruskeassa kierteet erottuivat paremmin kuin tässä, mutta ne olivat karkeampia, ruskea jopa huomattavasti.

Neulominen oli vähän tahmeaa hämähäkkihuivin valmistumisen jälkeisessä huumassa, mutta paatuneen sukanneulojan jääräpäisellä asenteella sain projektin päätökseen ihan kunnialla.  Kuvauksesssa avustajana toimivat itsesuunnitellut sukanpingottimet, jotka perheen miesväki valmisti talvella palikkakerhossa. Ihan tyytyväinen en ole niiden muotoon, mutta jostain syystä olen taas ihan saamaton tuon asian suhteen.

643624.jpg

Varret ovat hieman löysät, mutta uskoisin niiden pysyvän jalassa vaikka ne tuossa pingottimella vähän löpsöttävät. Vähän harmittaa tuo langan tuhruisuus (käsialassahan ei voi olla vikaa?), nuo kuviot ovat kuitenkin kohtuullisen työläitä tehdä. Ehkäpä tästä viisastun ja vastaisuudessa valitsen luksusmalleille luksuslankaa.

Lauantaina muuten KIPpaillaan Kuopion torin kulmalla alkaen kello 11.  Tarkoitus olisi liittyä joukkoon kummaan. Ainakin tuttavapiiri on pyöritellyt ahkerasti silmiään kun olen kertonut lähteväni torille neulomaan. On kuulemma kummaa. Ei minusta.