Iso liina valmistui jo paljon ennen vappua, mutta pingotushankaluuksien vuoksi joutui odottelemaan mytyssä jonkin aikaa. Alemmassa kuvassa liinan väri on lähempänä oikeaa. Ylempi kuva on otettu aamun harmaassa valossa.

1539829.jpg

Malli Stor lysedug
Lanka Novita virkkauslanka
Menekki 73 g
Halkaisija 73 cm
Puikot 2½ mm sukkapuikot & Addi pyöröpuikko

Pöytäliinojen neulominen on todella addiktoivaa. Ainut asia joka todella pidättelee minua on pingottamisen tuska. Siihen sain helpotusta tällä viikolla kun postiljooni toi paketin Amerikasta. Knitter's Block pääsi käyttöön suoraan paketista kuoriuduttuaan.

1539834.jpg

Idea on aivan fantastinen, neulojan oma palapeli. Toteutus ei kuitenkaan heti näyttänyt kovin hyvältä, sillä palaset ovat hieman käyriä. Koska puuvilla täytyy pingottaa niin kireälle että se soi, oli otettava myös kirjallisuutta avuksi. Paksu opus joka nurkalle piti palapelin kutakuinkin tasomaisena. Jospa ne palaset siitä oikenisivat pikku hiljaa. Levyjen pinta on sopivan karhea ja pohja tiiviin kumimainen. Siihen uppoavat neulat hyvin missä kulmassa tahansa.  

Paketissa on palapelin lisäksi purkillinen T-neuloja, jotka hakkaavat kotoiset nuppineulat mennen tullen. Niitä pitää saada lisää. Prässäysliinakin kuuluu varustukseen, samoin kantokassi. Alusta kestää kuumuutta, joten sen päällä voi käyttää myös silitysrautaa.

Kaikkein parasta tämän tason kanssa pingottaessa on työasento! Kun homman voi tehdä lattialla istuen jalat levällään, saa selkä olla suorana ja samalla voi venyttää reidet ja pakarat. Aivan loistavaa! Työtä ei myöskään tarvitse kiertää (kuten se kuuluisa kissa) vaan sitä voi käännellä miten vain. Paketti tuli Amerikasta noin viikossa ja maksoi kutakuinkin 50 euroa. Suotuisa dollarin kurssi imaisi siis lähetyskulut pois hinnasta. Miten olenkaan ennen tullut toimeen ilman tätä keksintöä?