1237881.jpg

Malli Queen of cups Knittystä
Lanka Opal Uni
Menekki 61 g
Puikot 2,25 mm bambusukkikset

Sukkien suunnittelija on löytänyt pitsimallin Japanista, kääntänyt ylösalaisin ja nähnyt viinipikareita. Niin näin minäkin kun hetken aikaa katselin.

Tämän pitsin neulomiseen sain rennon otteen vasta toisen sukan lopussa. Vaikka se ei suoranaisesti houkutellut neulomaan virheitä, oli kaaviota luettava varsinkin alussa melko tiiviisti. Suunnittelijan tarkkaavaisuus lienee herpaantunut ruutukaavioita piirtäessä, sillä mielestäni niissä oli virhe. Jalkaterän pitsikaaviossa on vain pitsikuvion reunat yhdistettynä toisiinsa, ja jos neuloo pelkästään siitä kaaviosta saa jatkuvan nurjan silmukkarivin keskelle jalkapöytää. Pitsikuvio on kuitenkin sen verran selkeä, että onnistuin yhdistämään molemmat kaaviot ja sain samanlaista pitsiä kuin varressa.

Opal Uni tuntui oikein pehmoiselta neloa, uskaltaisinpa väittää että paljon pehmeämmältä kuin riemunkirjaviksi värjätyt veljensä. Tuntuma oli samanlainen kuin toistaiseksi ehkä pehmeimmän tuntuinen kokeilemani sukkalanka, Fyberspatesin Leicester blueface. Toisaalta karhean silkin neulomisen jälkeen 7 veljestäkin tuntuu taivaallisen pehmeältä. Joustamattomien lankojen kuten silkin ja alpakan jälkeen mikä tahansa villa tuntuu pilvimäisen kuohkealta ja pehmeältä, joten osa tästä tuntumastani voi selittyä sillä että minulla on pitkähkö alpakkaprojekti meneillään. Välipalaksi tarvitaan sukat aina silloin tällöin...