Joulunalusurakkaani kuului kaksi pienen lapsen alpakkapukua.

Malli Pyoreäkaarrokkeinen takki ja housut , koko 3-4 vuotta
Lanka Drops Alpaca
Menekki noin 350 g
Puikot Addi 2,5 mm 60 cm ja 2,5 mm bambusukkikset

Näiden neulomiseen käytin aikaa runsaasti: aloitin urakan jo marraskuun alussa. Uumoilin turnausväsymyksen iskevän jossain vaiheessa ja tein välissä paljon muita töitä. Toista pukua tehdessä olikin jo hieman kannustettava (lue: pakotettava) itseään pinkin alpakkalangan kimppuun. Puvut valmistuivat sitten ihan hyvissä ajoin ennen joulua, ja nappien ompelu sujui ihan mukavasti. Tämän mallin suurin viehätys on neulontatapa: housut neulotaan ylhäältä alaspäin pyörönä ja takki alhaalta ylös yhtenä kappaleena. Saumoja tuli ommeltavaksi yksi housujen haaraan ja yksi kumpaankin takin kainaloon.

Usko kauniiseen loputulokseen horjui jonkin verran matkan varrella, sillä vaikka Alpaca neuloutuu kauniisti, se relaksoituu melko muhkuraiseksi hetken aikaa levähdettyään. Reikäkuvio vielä korosti muhkuraisuutta, ja projekti näytti jossain vaiheessa epätoivoiselta möykkykasalta. Lankojen päättely, saumojen ja nappien ompelu ja hörytys tekivät ihmeitä, ja puvuista tuli aivan ihanat!

Tässä siis tuo isompi puku, joka on 2½ -vuotiaalle omistajalleen vielä hieman väljä. Se testattiin lumiukon rakentajaisissa ja osoittautui lämpimäksi.

Malli Pyoreäkaarrokkeinen takki ja housut , koko 2 vuotta
Lanka Drops Alpaca
Menekki noin 300 g
Puikot Addi 2,5 mm 60 cm ja 2,5 mm ruusupuusukkikset

Myös 1½-vuotias pojantyttäreni sai samanlaisen puvun, mutta siitä en saanut kuvaa omistajansa päällä. Kuva on otettu sisällä ilman salamaa, joten värisävy ei näy ehkä ihan oikein. Löysin Kuopiosta Napista ja Nauhasta sievät napit kumpaankin takkiin. Samasta kaupasta saa nykyään myös useimmat herkkulangat, joita ennen piti tilailla ulkomailta.

Housujen lahkeensuut ovat käännettävää mallia, ja myös helposti jatkettavaa. Uskoisinpa että puvuissa riittää kasvunvaraa vielä toisellekin talvelle, mutta tuskin ihan vuosikymmeneksi!

Vietin jouluna lähes viikon neulomatta. Sain luettua neljä kirjaa, katsottua loputtomasti telkkaria ja löhöttyä sohvalla. Sunnuntain vastainen yö oli selälle jo niin rankka, että aamulla oli noustava neulonta-asentoon ja otettava puikot käteen. Ganes-leffan (DVD:ltä) aikana sain valmiiksi pikkulapaset Novitan taulukon mitoilla ja van Veeterenin aikana lemmikit lapasia koristamaan. Lapaset laitoin pehmusteeksi kirjeeseen, jossa lähetin poikani unohtuneen kännykän laturin.