Sain melkoisen määrän langanloppuja tuhottua vuoden kestäneessä peittoprojektissa, josta jäi jäljelle entistäkin hankalammin hyödynnettävä sotkusykkyrä. Onneksi satuin törmäämään Heimolassa mielenkiintoiseen tekniikkaan, josta en ollut ennen kuullutkaan!

 

Malli Sinnepäin-Qvidi-Mina-palasista koottu pussi
Lanka Ohuita sukkalangan pätkiä kaksinkertaisina
Menekki 338 g
Koukku Brittany 3,75 mm
Vuori Prisman ekokauppakassi

Se siitä seuraa kun vain neuloo eikä seuraa mitä ympärillä tapahtuu. Tällaisia virkkausprojekteja tupsahti kymmenittäin vastaan kun aloin googlettaa tätä tekniikkaa. Varsinaisia ohjeita ei löytynyt, muttta kursseja käynnistyy jatkuvasti siellä ja siellä, mutta ei vaan täällä. Vaivoin löysin tiedon tilkun silmukkamääristä ja bonuksena myös vinkkejä puolikkaan tilkun tekemiseen. Ihan koko filosofia ei auennut, mutta hyvä näinkin. Tämä on kivaa!

Nyt sain tuhottua myös kaikki mustavalkopilkulliset langanpätkät. Niistä alkoi tulla jo riesa, sillä olin edellisessä tilkkuprojektissa leikellyt ne irti yksivärisistä pätkistä ja jättänyt sotkeutumaan keskenään. Tänne ne hävisivät pätkä kerrallaan. Jatkoin langat reippaasti solmimalla, ja auenneet ja repsottavat hännät tikutin huovutusneulalla kiinni kassin kasaamisen jälkeen. Auennut solmu ei tällasessa työssä sinänsä haittaa, koska lankoja kulkee aina kaksi rinnakkain. Kanavaneulahommia tähän projektiin sisältyi muutenkin ihan kiitettävästi.

Kassi painaa melkoisesti, mutta silti tykkään siitä kovasti. Näitä pitää saada lisää. Ensin täytyy kuitenkin hankkia lisää langanpätkiä. Hop hop neulomaan siitä!