Nimellä on selkeä logiikka: ympärysmitat kokoa S, hihojen pituus kokoa M ja takin pituus kokoa L.

Malli Novita Syksy 2007 Extra, malli 5, koko SML
Lanka Novita 7 veljestä
Menekki 810 g
Puikot Pyörö 4 mm
Vetoketju Kaksipäinen, muovinen, 80 cm

Herra Sukkalandia on ahkera villasukankuluttaja, mutta ei omistanut tätä ennen yhtään käsintehtyä villapaitaa. Herra pyysi minua neulomaan itselleen villapaidan, mutta suostuttelin hänet tyytymään villatakkiin koska se on helppokäyttöisempi.

Mallineule on mukavan vaikea, siis sellainen joka aluksi raastaa hermoja mutta lopulta iskostuu päähän niin hyvin että sitä on ilo neuloa. Vetoketjun kiinnittämisen jälkeen puin takin päälleni siksi aikaa kun virittelin silitysrautaa ja -lautaa (siis en todellakaan pingota näin isoja kappaleita!) ja totesin että leveys sopii minulle oikein hyvin. Käytin sitten höyrytyksessä hieman raskaampaa kättä kuin olin alunperin ajatellut, ja sain takin hieman levenemään. Nimittäin hieman liikaa. No, vahinko ei ole suurensuuri, se kyllä käytössä kipristyy hieman takaisinpäin.

Vetoketjujen kanssa en oikein tule juttuun. Saan ne kyllä hyvin ommeltua, mutta pituutta en osaa määritellä. Tai sitten niitä ei ole olemassa oikean mittaisina. Ostin sekä 70 että 80 -senttiset vetoketjut tätä takkia varten, eikä kumpikaan oikein sopinut, joten laitoin tuon liian pitkän. 75-senttinen olisi kai ollut passelimpi, mutta mahtaakohan sellaisia ollakaan, ja mistähän niitä sitten löytääkään.

Hihat ovat juuri ja juuri sopivan mittaiset, ja harkinnassa on vielä niiden pidentäminen L-koon mukaiseksi. Takin malli on ihan täydellinen laatikko, mikä kyllä helpotti neulomista mutta ei ole omiaan edistämään takin istuvuutta. Ensi kerralla siis kavennuksia vyötärölle. Sitä ennen täytyy kuitenkin tehdä monta pientä ja söpöä neuletta.