Kirsi Jyväskylästä on ollut mielessäni usein viime aikoina (viittaan Hilebilelaukkukirjoitukseen). Kiitokseksi rehellisyydestä lähetän hänelle lapaset ja toivon lämmintä talvea.

275249.jpg

Malli Oma, naisen koko (12 silmukkaa puikolla)
Lanka Eestiläinen hahtuva kaksinkertaisena
Menekki 100 g
Puikot 6 mm Prym bambusukkapuikot ja 5 mm virkkuukoukku

Nämä lapaset onnistuivat taas tyypilliseen aloittelijan tuuriin nojautuen ihan nappiin. Yritin siis saada omaan käteeni sopivat lapaset ja toivon että saajalla on samankokoinen tai pienempi käsi. Tämä oli ensimmäinen kerta kun tein lapaset hahtuvasta. Huopasesta neulomisesta minulla onkin jo melkoisesti kokemusta.

Ihan ilman kommelluksia nämä eivät tietenkään valmistuneet, sillä vaikka tiesin että 100 grammaa riittää nipin napin huopalapasiin tein hitusen liian pitkät varret. Hahtuva ei sitten riittänytkään peukaloihin, joten jouduin purkamaan molemmista varsista lisää materiaalia peukaloita varten. Sitten päätin virkata varsiin reunukset, ja loppujen lopuksi jouduin huovuttamaan pötköksi kaikki matkan varrella jääneet hahtuvanpätkät ja onnistuinkin lopulta saamaan kaksi samankokoista ja -näköistä lapasta.

Mutta jännitystä riitti vielä pesun verran. Samasta hahtuvasta tekemieni kahden laukun perusteella tiesin, että tämä hahtuva huopuu noin 50 % 40 °C kirjopesussa, joten olin tietenkin mitoittanut lapaset sen mukaan. Kun kävin katsomassa pesukonetta kesken pesun, huomasin että olinkin laittanut lapaset 60 °C kirjopesuun. "Onneksi" kuitenkin pesukoneeseen oli tullut joku vika ja se oli pysähtynyt kesken ohjelman. Naplasin konetta tovin verran ennenkuin sain sen tyhjennettyä ja luukun avattua (edestä täytettävä kone) ja löysin pari lämmintä sinistä myttyä pyyhkeiden seasta. Mytyt oikenivat kuitenkin juuri sopivan kokoisiksi lapasiksi, joita ei tarvinnut edes kovin paljon muotoilla.

Huuhdoin lapaset, muotoilin ja laitoin ne sitten kuivumaan. Yli vuorokausi sitten siis. Ja ne ovat vielä kosteat. No, jospa ne huomenna olisivat kuivat, jotta voisin lähettää ne tuolle mukavalle Kirsille.