973778.jpg

Malli Kurzeme 2c Lizbeth Upitisin kirjasta Latvian Mittens
Lanka Vihreä ja oranssi:Artesano Inca Mist (100 % baby alpaca, 120 m/50 g) ja valkoinen : Sandnes Alpakka (100 % alpakka, 110 m/50 g)
Menekki 73 g
Puikot 3 mm bambusukkapuikot

Tilasin tuota Artesanon alpakkalankaa ihan hetken mielijohteesta pari kerää jokin aika sitten. Kovin näyttivät pieniltä nöttösiltä mutta niin vain niistä lapaset syntyi. Koska en ollut vielä saanut tuota lapaskirjaa, en tajunnut että kahdesta väristä ei vielä kummoista jälkeä synny. Onneksi viimekeväisestä kaulaliinasta jäi pieni määrä valkoista alpakkaa, jolla sain lapasten ilmettä hieman raikastettua.

Oli ihan mukava verrytellä kirjoneuletaitojansa, ja huomata miten käsiala paranee työn edetessä. Sormet tuntuivat aluksi ihan nipulta kalkkunanakkeja, mutta vetristyivät melko nopeasti. Kirjoneulominen on ollut ihan jäissä siitä syystä että hurahdin viime vuonna niin totaalisesti liuku- ja pätkävärjättyihin lankoihin. Niitä ei juuri ollut saatavana 80-luvulla, jonne edellinen isompi neulevimmani sijoittui. Kahdella langalla neulominen alkaa jo sujua, joten kohta lienee aika siirtyä kolmivärisiin malleihin. Ainakin kahdella langalla neuloessa kerät pysyvät melko hyvin järjestyksessä kun muistaa varmennella pitkiä lankalenkkejä ja kiertää aina siihen suuntaan että lankasotku aukeaa. Näiden lapasten aikana ei tarvinnut keriä selvittää kertaakaan.

Tällä hetkellä puikoilla on lampaanvillainen lapasprojekti, tietenkin latvialainen, mutta tilauksessa on yli puoli kiloa erivärisiä alpakkalankoja. Jospa joulupukin kontista tänä vuonna löytyisikin lapasia eikä sukkia?