Vadelmanpoimimiskiireiden keskellä piti ryhtyä tuotekehitystyöhön. Koska työpaikalla on kuljettava känny mukana eikä vaatteissani useinkaan ole taskuja, tuli mieleeni että kännykänhän voi ripustaa kaulaan.Oli nimittäin pelko että känny putoaa taskusta, kuten vanhemman puhelimen kanssa kävi muutaman kerran. Ennen känny myös unohtui usein jonnekin kun sitä kantoi kädessä.

Shoppailu ei kiinnostanut alkuunkaan, joten kesäloman aikana kypsynyt ajatus itse tehdystä kotelosta jalostui tällaiseksi.

139381.jpg

Pussukka on neulottu sileänä neuleena, ja läpän reunus on 2 s leveätä helmineuletta. Lanka on luonnonvalkoinen Novita Huopanen, puikot 6 mm muovisukkapuikot. Malli on omasta päästä, ja harvinaista kyllä koko sattui kertahuovutuksella ihan nappiin. Huovutin 50° C lämpötilassa vajaatäyttöohjelmalla muutaman pyyhkeen kanssa, valkopesuaineen ja huuhteluaineen kera. Nappi löytyi vanhoista jemmoista.

Pohja on neulottu tasona, sitten reunoilta on poimittu silmukat ja kotelo on neulottu pussina. Aloituksessa oli noin 10 silmukkaa. Tuotekehitys oli niin kiihkeätä että muistiinpanoja ei malttanut tehdä ja valokuvauskin unohtui. Naru on I-cordia kolmella silmukalla. Napinläpi on virkattu kaksinkertaisesta Huopasesta, huovutettu käsissä hieromalla ja kiinnitetty langanpäät pujottamalla. Pitävyys on varmistettu neulaamalla kuivana.

139380.jpg

Neulomiseen meni aikaa puolitoista tuntia. Pussukkaan tunti ja I-cordiin puoli tuntia. Jälkikäsittelyyn (muotoilu ja kiinnityssysteemin miettiminen ja toteutus) pesun jälkeen ehkä puoli tuntia. Ja itsekehuun ja henkseleiden paukutukseen vartti!