Vuoden ensimmäinen valmistunut työ, tosin aloitettu vanhan vuoden puolella.

2202578.jpg

Malli The Gardener (suunnittelija Leslie Comstock) Kiitos ANNASH linkistä!
Lanka Hjerte Sock
Menekki 63 g
Puikot 2,25 mm KnitPicksit

Pitkäkoipisen puutarhurin sukissa käytetään monta erikoista tekniikkaa. Minulle erikoista on heti aloitus: nämä sukat neulotaan kärjestä päin. Neulon ainakin 90 % sukistani perinteiseen tyyliin ylhäältä alaspäin. Hetikohta vauhtiin päästyä aloitettiin lisäykset kantapääkiilaan. Ne tulivat keskelle jalkapohjaa. Kun kiilan pituus ja silmukkamäärä saavutettiin, muotoiltiin kantapohja muutamalla vajaalla kerroksella ja sitten käännettiin kantapää tavalliseen tapaan (siis siten kuin se väärinpäin tehdessä käännetään), ja tuloksena oli hyvin paljon ranskalaisen oloinen kantapää.

2202570.jpg

Nilkan taakse tuleva hämähäkki on myös jotain mitä en ennen ole kokeillut, nimittäin kuvan neulomista. Oikein mukava kokemus sekin. Koko sukan kruunaa reunus. Se neulotaan poikittain ja yhdistetään sukanvarren silmukoihin sitä mukaa kun se edistyy. Tämä tekniikka on tuttu viktoriaanisista huiveista, mutta sukkaan en ole sitä ennen kokeillut.

Sukista tuli ilmavat, kevyet, erittäin hyvin istuvat ja ihanat. Erityisen iloinen olen siitä että sain kantapään sattumaan oikealle kohdalle, ja se on erittäin tarkan ja hyvän ohjeen ansiota.

Kiitos tämän ohjeen löytymisestä kuuluu jollekin kanssabloggaajalle. Sain joitakin viikkoja sitten printattua hyvän 10-sivuisen ohjeen näihin sukkiin. Kuvittelin että pdf-tiedostossa on myös latauspaikan linkki tai osoite enkä tehnyt muistiinpanoja löytöpaikasta, vaan eipä ollut, sen sijaan monta hyvää tekniikkalinkkiä. Ahkera googlaus ei tuottanut mitään tämän näköistäkään.

Ja juu, tämä on kirjoitetty yöllä. Unirytmini pyörähtää nurin aina kun on monta vapaapäivää peräkkäin eikä aikaiseen ylösnousuun pakottavia menoja ole. Arki alkaa taas kolmen päivän päästä.