Jaywalkerit valmistuivat kokonaan Pietarinmatkan aikana. Ensimmäisen sukan varsi tosin oli jo melkein valmis lähtiessä, mutta vastaavasti sain seuraavasta Jaywalkerparista ensimmäisen sukan jo kantapään kavennuksiin ennenkuin ilta pimeni paluuiltana niin paljon että en enää nähnyt kunnolla. Tässä sukat poseeraavat kotipihalla aamuauringossa huurteisen nurmikon sulaessa pikkuhiljaa taustalla.

521514.jpg

Malli Grumperinan Jaywalker MagKnitsistä
Lanka  Opal In Variation Nach Hundertwassers Werk 650 Der Blaue Mond 
Menekki 62 g
Puikot 2½ mm 16 cm bambusukkapuikot

Linja-autossa tuli istuttua niin kauan että ehkä kaksikin paria olisi valmistunut, mutta neuloin verkkaisesti Venäjän puolella koska koko ajan täytyi katsella maisemia, ja myös valokuvata. Jonkin verran täytyi purkaa, sillä kaksirivinen mallikerta mahdollistaa sekoamisen oikein hyvin. Toisaalta sileä tai ribbisukka olisi valmistunut sellaista vauhtia, että olisin joutunut ottamaan kassillisen lankaa mukaan. Lankashoppailuun en ollut ajatellut sortua laisinkaan, eikä houkutuksia edes tullut eteen. Yhden käsityöputiikin näin keskustan suuressa ostoskeskuksessa, mutta näkösällä olevat kerät näyttivät akryyliselta vauvalangalta. Kaupantekotyyli näkyy olevan vielä hyvin neukkutyylistä, joten hypistelyyn ei ollut mahdollisuutta, sillä kaikki tavara on tiskin takana ja tavallisissa kaupoissa harvoin saa asioitaan hoidetuksi edes englanniksi.

Pietari on hengästyttävän iso kaupunki. Se on samalla sekä hidas että nopea... liikenne menee jalankulkijan näkökulmasta huimaa vauhtia keskustassa, mutta bussimatkustajan näkökulmasta sama nopeus 30 kilometriä Nevski Prospektilta poispäin on matelua. 30 kilometrin matka Tsarskoje Seloon kesti tunnin, mutta se kannatti. Katariinan palatsi oli huikea kokemus.

521540.jpg

Tässä näkyy vain pieni osa palatsista... koko palatsia ei pysty kuvaamaan ilman helikopteria. Kaikki mikä palatsin seinässä on nyt keltaista oli Katariinan aikana päällystetty kullalla. Sama tyyli jatkui sisällä...

521552.jpg

Tässä huoneessa ei ole laisinkaan tyhjää seinäpintaa, on vain ikkunoita ja peilejä. Rakennukset ovat uskomattoman isoja, palatseissa on lukemattomia huoneita ja jokaisessa huoneessa istuu ainakin yksi ihminen vartioimassa.

521851.jpg

Palatsin ulkopuolella on satojen hehtaarien upea puisto, joka ei vielä vihertänyt ihan kunnolla, mutta kalpean aavistuksen sen kauneudesta kyllä näki.

521865.jpg

Pietarissa on paljon ihmisiä, ja ne tykkäävät ajella isoilla autoilla. Niinpä kaikki toimiikin siellä liikenneruuhkien ehdoilla.

521883.jpg

Neljä päivää vilahti nopeasti ja jätti jälkeensä patsas- ja palatsiähkyn, joka alkoi onneksi lieventyä heti kun päästiin kunnolla Pietarin ulkopuolelle. Matkalla nautin myös virvokkeita.

521893.jpg

Luksusbussiimme oli rakennettu sekä juoma- että lankatelineet!