Alkukesästä teimme lyhyehkön lomareissun. Kilometrejä tuli silti runsaasti, sillä reissasimmen täältä Savon sydämestä Kolmårdeniin asti ja takaisin bussilla ja laivalla. Matkalla täytyi tietenkin neuloa.

Malli 60 s, 3o1n, ranskalainen kantapää ja nauhakavennus. Koko 38.
Lanka Austermann Step
Menekki 62 g
Puikot 2,25 mm KnitPicksit

Alunperin matkalle mukaan ottamani lanka oli niin levoton (pätkärääkätty lanka sirkusväreillä) että en saanut värien kasautumista aisoihin edes kahdelta kerältä neuloen. Niinpä ostin matkan varrelta kerän Stepiä, mutta sekin osoittautui hieman levottoman oloiseksi. Sukat valmistuivat loppuhuipennusta vaille bussimatkan aikana. 

Tämä kuva on napattu torstai-iltana, mutta lauantaiaamuna minut saattoi havaita ihan samassa puuhassa. Kippis! Reissu sijoittui KIP-päivän ajalle, joten taaskaan en päässyt osallistumaan joukkoneulontaan kuopiolaisten kippaajien kanssa. Viime vuonna esteeksi muodostui seuraavan päivän rippijuhlien järjestely.

Tällä hetkellä toivun väsymyksestä, mutta en tuon kuukauden takaisen matkan aiheuttamasta, vaan eilisten rippijuhlien. Suuressa uusperheessämme on kuusi lasta, joista toiseksi nuorimman konfirmaatio oli eilen. Luulisi että juhlien järjestäminen sujuu kolmantena peräkkäisenä vuonna jo rutiinilla, mutta oman ponnistuksensa se vain vaatii. Ilmojen haltijakin toimi entiseen tapaansa. Vettä ripsutteli taivaalta välillä enemmän, välillä vähemmän, mutta niin vain selvisimme kaikki kuivina ja hyvällä juhlamielellä.

Ensimmäinen lomaviikkoni ei siis sujunut huilaillen, vaan leipoen, suunnitellen ja suursiivoillen. Jokunen terapeuttinen sukanneulontahetki toki mahtui viikon varrelle, samoin sain luettua yhden kirjan jatkokertomuksena. Nyt voin sitten kenties keskittyä siihen olennaiseen, eli rentoon lomailuun. Vielä kolme viikkoa lomaa jäljellä!