Viimeisen kuukauden ajan on Rogue viihdyttänyt minua välillä hyvin myöhäänkin iltaisin.  Olen pistänyt sen muutaman kerran jäähyllekin.  Nyt se on vihdoin kuukauden vääntämisen jälkeen valmis.

Malli Girl from auntien Rogue
Lanka Rowanspun Aran
Menekki 500 g (1000 m)
Puikot 3¼ mm helman ja hihojen käänteissä, 4 mm ja 4½ mm pyöröt

Ihan totta, tein useita mallitilkkuja ennen kuin aloitin kappaleiden neulomisen, vain huomatakseni että käsialani ei ole mallitilkussa sama kuin isossa työssä. Aloitin nähtävästi hitusen liian pienillä puikoilla. Tein vartalon ja yhden hihan 4-millisillä, ja huomasin että ne ovat molemmat turhan lyhyitä. Siinä vaiheessa ajattelin jo että nou hätä, tästä tuleekin huppari neiti 12 v:lle, mutta siltikään hiha ei istunut olkapäähän.

Oli mielestäni melkoisen radikaali ratkaisu jättää kroppaosa entiselleen ja tehdä hihat 4½ mm puikoilla riittävän pituuden saavuttamiseksi. Päätin että neulon koko hihan mielummin vaikka kolmeen kertaan ennen kuin alan säätää hihan yläosan kavennuksia. Tämä purku jäi kuitenkin ainoaksi, sillä hiha istui aivan unelmahelposti olkapäähän.

Rowanspun Araniin tutustuin jo kesällä ja tuttavuus on nyt kasvanut ihastukseksi. Tämä vaalea sävy Husk on vielä hieman pehmeämpää eikä atoopikkoneitikään maininnut yhtään mitään kutittamisesta. Se ei kertakaikkiaan kutita. Sitä täytyy kai tilata lisää niin kauan kuin sitä saa. Minäkin haluan Roguen.