Kerä Jitterbugia piilotteli lankakorissani todella pitkään, en vain osannut päättää mitä noin ihanasta langasta voisi tehdä. Löytyihän se malli vihdoin. Jo kahdet tällaiset olen neulonut, mutta nämä vasta jäävät itselle.

1934925.jpg

Malli Denmark kirjasta Knitting on the road
Lanka Colinette Jitterbug, väri Velvet leaf
Menekki 93 g
Puikot 2,75 mm Knitpicksit

Tässä yhdistyy melkein kaikki mikä neulomisesa on ihanaa: kaunis ja hyvin neuloutuva lanka, kaunis malli ja teräväkärkiset liukkaat puikot. Denmarkin kuvio on huomattavasti näyttävämpi kuin helppo kuviomallikerta antaisi odottaa. Tuon langan väritys on jotenkin antiikkimainen, ihan kuin tuo vaalea pyrkisi tumman alta esiin. Ihan suosikkilanka!

Luin tällä kertaa myös Jitterbugin vyötteestä pesuohjeen. Vaikka lanka on Superwash-villaa, sen värjäys ei kestä kovakouraista pesua. Tästä minulla on myös omakohtaista kokemusta, sillä aiemmin neulomani Jitterbug-sukat ovat haalistuneet todella vaaleiksi. Olen pessyt niitä muitten sukkien kanssa 40 °C lämpötilassa, mikä on ollut paha virhe, sillä tämä lanka pitäisi pestä kylmässä (tarkoittanee 30 °C). Jospa tämän muistaisi näiden sukkien kohdalla.