Hieman runsaampaa huivia odotin tästä suositusta huivimallista, mutta hetken totuttelun jälkeen tulin siihen tulokseen että on se vaan niin ihana vaikka onkin pieni. Tai oikeastaan vaan kapea.

Annis_1073b

Malli Annis shawl, Knitty spring + summer 2010
Lanka 100 % villa, n. 600 m / 100 g, Marias Garn
Menekki 16 g
Puikot 4,5 mm KnitPro pyöröpuikko

Luulin tämän langan loppuvan Anniksen neulottuani, mutta turha oli luulo! Vaivaiset 16 grammaa on huivilla painoa. Ostin lankaa muutama vuosi sitten Tukholmasta ja nyt kahden huivin jälkeen sitä on jäljellä vielä 50 grammaa. Mahtavan ihanaa lankaa ja kaunis väri, mutta että kolmeko tai neljä huivia pitäisi ihmisellä olla samasta langasta?

Annis_1068b

Pituutta huivilla on ihan reippaasti, joten sen saa solmittua kivasti ja kaarevan muodon ansiosta se jää nätisti olkapäille. Myöskin sen saa kietaistua kaulaan kivasti, kapean muotonsa ansiosta se asettuu mukavasti ja lämpimästi kaulan ympärille aiheuttamatta myttyjä takin kauluksen alle. Tuollainen käyttö kyllä on epätarkoituksenmukaista, sillä silloin eivä näy nuo ihanat nypyt.

Nyppyjä olen neulonut jo useaan huiviin enkä koe niitä enää hankaliksi. Tärkeä juttu on tehdä ne ylimääräsilmukat ja lenkit löysästi jotta niiden läpi sopii kaksi puikkoa. Pitsineuletta oli juuri sopiva määrä, eikä tuo sileän neulominenkaan puuduttanut yhtään. Vajaiden kerrosten tekoon opin tässä ihan uuden tekniikan ja siksi varmaan huivi lopulta valmistui ihan hujauksessa.

Annis_1076b

Viikonlopun lumet sulivat pois ja taas on maisema tavallisen syksyinen, tänään myös erityisen harmaa. Seitinohut huivi ei juuri tuulessa hulmunnut, tuuli varmaan puhalsi siitä läpi?