492647.jpg

Malli 44 s, ranskalainen kantapää, flat toe (nauhakavennus ja silmukointi)
Lanka Austermann Step värit 13 ja 14
Menekki 25 g
Puikot 2½ mm bambusukkikset

Noin 30 gramman jämät alkoivatkin loppua yllättävän äkkiä. Jäljelle jäi sellaisia suosikkilankoja joita minulla on vielä täysi 100 gramman kerä jäljellä, joten niitä en viitsi nyt tässä vimmassa käyttää, koska 200 grammasta usein saa kolmet naisten sukat.

Pikku nöttösistäkin saa ihan kivoja raitoja aikaiseksi kun neuloo kahdelta kerältä vuorotellen. Koska värimallikerrat ovat pitkiä ja sukat lyhyitä, ei turha symmetriakaan pääse häiritsemään. Väreistä löytyi ihan uusia ulottuvuuksia. Neuloin varren joustimet, kantapäät ja kärjet yhdeltä kerältä ja muut osat vuorotellen kahdesta väristä, sen kummemmin suunnittelematta aloituskohtia, ja niinpä toisesta sukasta tuli hieman vaaleampi kuin toisesta. Ihan selvästi ne kuitenkin ovat pari.
 

492653.jpg

Malli 44 s, ranskalainen kantapää, flat toe (nauhakavennus ja silmukointi)
Lanka Austermann Step väri 21 
Menekki 24 g
Puikot 2½ mm ruusupuusukkikset

Minulla oli jo aikaisemmin sellainen tuntuma että tämä väri ja mm. väri 17 ovat eri tuntuisia kuin nuo toisella tavalla raidoitetut 13 ja 14, ja tuo tuntuma vain vahvistui. Lanka on jotenkin löysäkierteisemmän tuntuista ja se neulottuna jää löysemmäksi, jotenkin enemmän karvaiseksi.

Näitä Steppejä tulee kyllä ikävä, niin hyvältä ne tuntuvat käsissä. Tähän loppuivat Stepinjämät. Jaloissahan saan niitä pitää toivottavasti vielä pitkään. Olen neulonut itselleni kolmet Step-sukat, miehelle yhdet ja tyttärelle yhdet. Täytynee vielä ostaa jokunen kerä kunhan pahin langanostokrapula hellittää...